duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Social > RADET şi RATC vor avocați!

RADET şi RATC vor avocați!

RATC şi RADET cer bani din bugetul autorităţillor locale pentru avocaţi în condiţiile în care în organigrama instituţiilor există deja jurişti. Conform reprezentanţilor din Primăria Constanța, aceste sume de bani sunt necesare pentru angajarea unor avocați experimentaţi, capabili să câştige anumite procese, mai complicate.

Consiliul Local Municipal Constanţa are în plan acordarea unor sume de bani către RATC şi RADET pentru contractarea de servicii juridice externe. Cu alte cuvinte, cele două regii solicită bani din bugetul municipiului Constanţa pentru a plăti avocaţi şi jurişti care ar putea să îi reprezinte cu succes în instanţă, în condiţiile în care există deja jurişti angajaţi.

“Reprezentarea în instanță nu poți să o faci cu un angajat căruia să îi dai 600 lei sau 800 de lei, când tu, RADET de exemplu, te cerți cu Electrocentrale S.A., pe datorii de 100 milioane de euro. Ăia au cei mai buni avocați și tu te duci cu juristul căruia îi dai 600 lei pe lună. Aceeași discuție este și la RATC, care s-a judecat cu Casa de Pensii pe niște sume uriașe de bani. Nu poți să faci reprezentarea cu angajații juriști care au cu totul altă menire. Ei trebuie să vizeze de legalitate achizițiile pe care le face entitatea respectivă”, ne-a declarat Decebal Făgădău, viceprimarul municipiului Constanţa.

Pentru ca sumele să intre în conturile regiilor, motivele trebuie să fie cu totul speciale.

„Sunt convinsă că se va discuta, pentru că expunerea de motive trebuie să fie foarte bine argumentată. Trebuie să existe argumente și o motivație foarte bună. Într-adevăr, un jurist din cadrul unei regii autonome nu are experiența necesară să cuprindă toate spețele, din toate procesele”, ne-a spus Ana Marcu, consilier local Constanţa.

Rămâne să ne întrebăm care sunt motivele pentru care RADET nu a trecut încă la recuperarea banilor din dosarul în care Ilie Rachieru, fostul director al instituţiei, a fost condamnat pentru un prejudiciu estimat de către procurorii DNA la nu mai puţin de 1,3 milioane de euro.

 Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *