Radu Mazăre a căştigat un proces cu ANI. Agenţia trebuie să plătească primarului daune si cheltuieli de judecată în valoare de 5.000 lei

Primarul municipiului Constanţa, Radu Ştefan Mazăre a declarat, într-o conferinţă de presă, desfăşurată în urmă cu puţin timp că a câştigat un proces pe care îl avea cu Agenţia Naţională de Integritate. Conform declaraţiilor edilului Constanţei, decizia aparţine Inaltei Cutţi de Casaţie şi Justiţie a României, decizie dată în conformitate cu decizia Curţii de Apel Galaţi, Secţia contencios administrativ şi fiscal. Astfel, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, pentru dosarul 1121/36/2009 din data de 10.09.2010, dosar ce are ca obiect „anulare act administrativ”, în recurs a dat următoarea soluţie: „Decizia 2391/28.04.2011 respinge recursul ca nefondat. Obligă recurentul la plata sumei de 2.380 lei, cheltuieli de judecată. Irevocabilă”.

 „Pe lângă încălcarea evidentă a dreptului la informare şi la apărare, ANI a pronunţat o soluţie nefundamentată, tocmai prin graba nejustificată în care a fost rezolvat cazul. Dacă acesta ar fi dat efectiv reclamantului posibilitatea de a se apăra, atunci nu ar fi ajuns la situaţia de pretinsă incompartibilitate”, se mai precizează în decizia Curţii de Apel Galaţi.

Amintim că dosarul se referă la acţiunea de contencios administrativ formulată de PRIMARUL Constanţei, după ce Agenţia Naţională de Integritate, prin actul de constatatre nr A/1169/30 iulie 2009 s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 aprilie 2003 – 5 noiembrie 2003. Mai exact, starea de incompatibilitate se referea la faptul că în perioada de timp menţionată, actualul primar al muncipiului Constanţa a avut calitatea de administrator al SC Nisipuri SA, societate înfiinţată la data de 4 noiembrie 1998, calitate din care s-a retras la data de 6 noiembrie 2003.

Întrucât acesta a fost ales primar în anul 2003, de la data adoptării Legii 161/2003, de la 23 aprilie 2003 şi până la retragerea sa din calitatea de administrator, respectiv la data de 6 noiembrie 2003, acesta s-ar fi aflat în stare de imcompatibilitate.

La fel ca şi la data la care ANI l-a declarat incompatibil pe şeful administraţiei constanţene şi acum, Radu Mazăre a ţinut să precizeze că paşi de dans, în cadrul conferinţei susţinute la sediul Primăriei că „a fost o eroare, rectificată de Registrul Comerţului, ulterior”. „El are ANI (preşedintele Traian Băsescu n.r.), eu am banii”, a declarat Radu Mazăre la situaţia în care ANI va trebui să-I achite edilului Constanţei suma de 5.000 de lei, cheltuieli de judecată şi daune.

La fel ca şi în cazul altor procese, primarul a precizat şi de această dacă că banii vor fi daţi „oamenilor amărâţi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *