vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Eveniment > Radu Mazăre audiat la DNA

Radu Mazăre audiat la DNA

Primarul Radu Mazăre a fost citat în această dimineaţă de Procurorii Direcţiei Naţionale anticorupţie, Biroul teritorial Constanţa. Acesta s-a prezentat la sediul DNA unde a dat declaraţii pentru câteva ore bune. Ulterior a fost lăsat să plece acasă.

Din informaţiile pe care le avem ar fi vorba de extinderea cercetărilor în dosarul Retrocedărilor. Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

De asemenea primarul Constanţei se află sub control judiciar într-un alt dosar în care este acuzat de luare de mită. Acesta vizează contruirea locuinţelor din campusul social Henri Coandă, iar alături de edil mai este inculpat şi omul de afaceri, Avraham Morgenstern.

La ieșirea din sediul DNA, Radu Mazăre a spus:

“M-au chemat pentru terenul de sub Cazinoul din Mamaia. L-am vândut și acum este al proprietarului. Și așa ne dă în judecată proprietarul, că după ce a dat bani pe el în 2007, în 2011 au pus Cazinoul pe lista de monumente și nu-l mai lasă să construiască. A dat un milion și ceva de euro pe jumătate din teren. Pe cealaltă jumătate a mai dat unul un milion de euro. Acum să dăm și banii înapoi, mă cercetează și procurorii și tot așa. (…) Mă cercetează din 2005, nimic nou”, a spus edilul.

Totodată el i-a acuzat pe procurorii DNA că l-au chemat din cauza declarațiilor făcute în urmă cu două zile, împotriva “căţelelor de la DNA” care vor să-l aducă în țară pe Nicuşor Constantinescu, deși acesta este bolnav.

“De câte ori am dat declarații de presă despre DNA, la vârf, după o săptămână, pac, m-au chemat! Eram sigur că dacă le fac cățele pe ălea, că vor să-l aducă pe Nicușor aicea să-l omoare, mă cheamă la DNA. Și m-au chemat după câteva zile. Fiecare cu ce arme are”, a mai spus primarul Constanței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *