miercuri, februarie 19, 2020
Acasă > Social > Radu Mazăre, condiții grele în puşcăria din Madagascar. ”Mă voi descurca onorabil în închisorile din România”

Radu Mazăre, condiții grele în puşcăria din Madagascar. ”Mă voi descurca onorabil în închisorile din România”

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat, marți, mandatul de arestare preventivă în lipsă, emis pe numele lui Radu Mazăre.

Fostul primar al Constanței, adus luni seara din Madagascar cu o escortă a Poliţiei, a fost închis în Penitenciarul Rahova, unde va sta în carantină 21 de zile, după care va fi transferat la un penitenciar apropiat de localitatea de domiciliu.

Adus în sala de judecată având cătuşe la mâini, Mazăre a refuzat să dea declarații.

El a trasnmis însă un mesaj prin intremediul avocatului său.

“După ce am făcut puşcărie în Madagascar, acolo unde apelul deţinuţilor se făcea într-o curte cu pământ şi mizerie pe jos, unde 1.400 de oameni stăteam în genunchi şi cu mâinile la ceafă, fără paturi şi toalete, crede oare cineva că nu o să supravieţuiesc în puşcăriile din România? Mă voi descurca onorabil şi demn”, spune fostul edil, care recunoaşte că a făcut şi greşeli “ca orice om”, dar că n-a făcut rău intenţionat niciodată, “fiind şi un om cu frica lui Dumnezeu”.

Radu Mazăre a adăugat că  pedepsa de 9 ani pe care a primit-o în dosarul retrocedărilor este “nedreaptă” şi “revoltătoare”.

“Pe fondul acestui dosar, la Curtea de Apel Bucureşti, pe parcusul a opt ani de proces, a 106 termene şi 5 judecători schimbaţi, s-au realizat de către instanţă două expertize judiciare-mamut. Una de evaluare imobiliară şi una topografică. Ambele expertize au evidenţiat un prejudiciu zero, demolând raportul DNA-ului făcut în acest sens. Aşa se face că la finalul judecăţii la Curtea de Apel au fost zeci de achitări în dosar, iar eu am fost condamnat cu suspendare, ca să fie ceva. În apel însă, la ICCJ, ‘celebrul şi temutul’ judecător Ionuţ Matei, pus cu mâna preşedinte de complet în mod nealeatoriu, cunoscut ca un apropiat şi un bun executant al sistemului securist reînviat în ultimii ani în România, m-a condamnat, în doar 3 termene, la 9 ani de puşcărie. Cum? Foarte simplu: a înlăturat expertizele judiciare neutre realizate de instanţa de fond şi s-a bazat numai pe rapoartele acuzatorului, adică ale DNA; fără probe noi, le-a reinterpretat pe cele existente deja.  Toate considerentele de condamnare a mea sunt clar împotriva jurisprudenţei şi deciziilor CEDO de până acum, dar, sigur, până voi ajunge să fiu judecat acolo, voi face puşcărie. Ca şi în cazul primarului Mircea Gutău! Eu consider că nu asta este justiţie. E doar o bătaie de joc!”, susține Mazăre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *