Radu Mazăre se află, din nou, în atenția DNA

Radu Mazăre are un nou dosar la Direcția Național Anticorupție Bucureşti. Edilul a anunţat că procurorii i-au cerut toate documentele de care au stat la baza construirii cartierului Social Henri Coandă.

“Ni se cere de la DNA București în urma soluționării dosarului, alt dosar am, să trimitem până la data de 25 martie contractul de achiziție, precum și toate documentele aferente procedurii de achiziție publică referitoare la acest contract al cartierului de amărâți Henri Coandă.” a declarat Radu Mazăre, primarul orașului Constanța.

Nemulțumit de această decizie, Mazăre a prezentat diferența de investiție pe care acesta a făcut-o în acest cartier pentru persoane nevoiașe și locuințele construite de Adrean Videanu, fostul primar al Capitalei.

„Eu am făcut 906 unități locative cu aproximativ 7 milioane de lei și domnul Videanu a cumpărat 143 unități locative cu 18 milioane de lei. Hai să ne uităm mai departe. Eu am construit  pe metrul pătrat cu 286 de euro, conform contractelor, actelor și plăților făcute de Primărie, domnul Videanu a cumpărat metrul pătrat cu 1500 de euro. Eu am construit cu tot cu dotări cu 295 de euro/mp, iar domnul Videanu a cumpărat o parcare cu 10.700 de lei, pentru săraci.” a precizat Radu Mazăre, primarul orașului Constanța.

Edilul a mai spus că din cauza acestei anchete, lucrările pentru cel de-al doilea campus au fost întârziate.

„Acum suntem în proceduri de licitație pentru celelalt cartier, pentru continuarea lui. Am făcut o procedură, din păcate nu s-a prezentat niciun constructor, pentru că la prețurile astea vreau să vă spun că profitul este ca și inexistent. Am început a doua procedură. Procedura pe care am făcut-o pentru cartierul care există a fost verificată și s-a prezentat un singur constructor. Dacă vreți să discutăm între noi, să știți  că m-am rugat de constructori să vină pentru că la prețurile astea nu fac profit. Am făcut prima licitație și nu a venit niciunul, acum trebuie să creștem prețurile cu 10 la sută ca să vedem dacă mai vine următorul, un alt constructor, ca să pot să încep partea a doua, dar sunt împiedicat de toate procedurile astea, că altfel mă leagă.” a spus Radu Mazăre, primarul orașului Constanța.

La ora actuală, în cartierul Henri Coandă, construit în 2011, locuiesc 3000 persoane „amărâte“, după cum le-a caracterizat primarul Mazăre.

Redactor: Denisa Stoenescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *