Acasă > Administratie > Rămas bun de la Portul Constanța

Rămas bun de la Portul Constanța

Unul dintre obiectivele strategice ale orașului Constanța, nu mai este a orașului Constanța. Vestea vine din partea primarului Radu Mazăre, care spune că acțiunile pe care administrația locală le-a deținut în Portul Constanța sunt pierdute definitiv în favoarea Ministerului Transporturilor.

Curtea Constituțională a României a decis că legea privind transferul acțiunilor din 2008 e neconstituțională în totalitate așa că Portul Constanța, obiect strategic la nivel național,  va fi deținut cu acțiuni majoritare de către Ministerul de Transporturi.

“Motivarea Curții este că toată legea este neconstituțională, pentru că transferul de acțiuni ar fi trebuit făcut pe bani, că Guvernul și Parlamentul ar fi trebuit să facă o legislație specifică privitor la aceste transferuri. Cu alte cuvinte, înseamnă că și alte porturi, aeroporturi și unități din acestea care au fost transferate către autoritățile locale, au fost transferate neconstituțional, având în vedere această hotărâre. Dar acele hotărâri nu au fost atacate. La noi, a fost atacată de domnul senator Chiru. Trebuie să îi mulțumiți și să-l felicitați: Constanța nu va mai avea, de acum încolo, nicio acțiune în port și niciun ban din activitățile desfășurate acolo”, a afirmat Radu Mazăre primarul municipiului Constanța.

Repercusiunile pierderii acțiunilor de la Port ar putea fi în buzunarele fiecăruia dintre noi și asta pentru că odată cu acțiunile de la Port se duc pe apa sîmbetei 2,5 milioane de euro anual de la bugetul local.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *