duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Raportul de diagnostic, discutat de specialiştii Băncii Mondiale şi autorităţile locale

Raportul de diagnostic, discutat de specialiştii Băncii Mondiale şi autorităţile locale

Marţi, începând cu ora 9.00, la sala Mihail Kogălniceanu a avut loc o şedinţă de lucru pe tema Strategiei Deltei Dunării.

La întâlnire au participat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu, vicepreşedinţii Vasile Strat şi George Şişcu, prefectul Lucian Simion, primarul municipiului, Constantin Hogea, guvernatorul ARBDD, Edward Brafanof, primari din judeţ, directori ai serviciilor deconcentrate şi oficiali ai Băncii Mondiale (delegaţia fiind condusă de Elisabetta Capannelli (manager de ţară), Sumila Gulyani (manager sector), respectiv Toshiaki Keicho (specialist dezvoltare urbană).

În cadrul discuţiilor au fost prezentate principalele concluzii ale Raportului de Diagnostic, după care a urmat o masă rotundă centrată pe informaţiilor furnizate de oficialii Băncii Mondiale (discuţiile s-au axat pe dezvoltarea economică prin turism, agricultură şi pescuit).

Președintele Horia Teodorescu a vorbit despre importanța acestei strategii pentru dezvoltarea județului Tulcea: „Cu expertiza celor de la Banca Mondială această strategie devine credibilă și, ce este mai important, devine finanțabilă. Tulcea are potențial, are puterea de a deveni un pol de dezvoltare, dar este un județ care nu a beneficiat până acum de oportunitățile altor județe“, este de părere preşedintele Teodorescu.

În aceeași ordine de idei, președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu și-a exprimat intenția ca doamna Capannelli, country manager, să revină la Tulcea după trei – patru ani, pentru a vedea care au fost rezultatele muncii dumnealor, atunci când toată această muncă va căpăta sens.

În continuarea acestei idei, Elisabetta Capannelli a menționat importanța experienței internaționale aplicate pe strategia Deltei Dunării, dar a discutat și despre provocările din această zonă a țării.

Reprezentatul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Radu Necșuliu, le-a vorbit celor prezenți la ședință despre accentul pus de Comisia Europeană pe dezvoltarea intersectorială și modul în care proiectele se corelează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *