Reabilitarea Cazinoului, realizată în proporţie de 57%

Ministerul Dezvoltării a anunțat, astăzi, că faţada de nord a clădirii Cazinoului din Constanţa a fost dezvelită, iar lucrările de consolidare şi reabilitare sunt realizate în proporţie de 57%.

Ministrul Cseke Attila a venit la Constanța pentru a verifica stadiul lucrărilor.

”Am vizitat astăzi lucrările Cazinoului din Constanța, clădire unică și reprezentativă a României, a cărei reabilitare este prioritară pentru Guvern.

Au fost finalizate lucrările la fațada de nord a clădirii, și a turnurilor cu berbeci. Elementele de protecție fiind înlăturate, clădirea este vizibilă de pe faleză. Lucrările de reabilitare, finalizate până acum, subliniază monumentalitatea clădirii Cazinoului. Ministerul Dezvoltării asigură finanțarea necesară, în valoare de aproape 90 milioane de lei pentru restaurarea acestui monument unic construit în stilul Art Nouveau”, a transmis ministrul.

Proiectul,  cu o finanţare în valoare de aproape 90 de milioane de lei asigurată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii, vizează consolidarea şi reabilitarea clădirii,  refacerea instalaţiilor, modernizarea celor existente şi realizarea de noi instalaţii conform normativelor în vigoare, reabilitarea zidului de sprijin, de apărare împotriva valurilor, refacerea balustradei metalice conform soluţiei originare şi a parapetului în stil Art Nouveau, sistematizarea verticală şi sistemele de captare a apelor pluviale cu canalizare pluvială şi cu sisteme de degivrare, sistemele de sonorizare exterioară şi interioară, iluminatul arhitectural interior şi exterior.

Ministrul Cseke Attila susține că reabilitarea va fi gata la sfârșitul lui 2023.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *