Acasă > Social > Recomandări pentru masa de Crăciun

Recomandări pentru masa de Crăciun

Sezonul sărbătorilor de iarnă este și sezonul indigestiilor așa că înainte de a vă înfrupta cu poftă din preparatele de pe masa festivă gândiți-vă de două ori! Medicii avertizează că mîncatul în exces, mai ales grăsimi și zahăruri nu numai că vă pot strica sărbătorile dar vă pun viața în pericol.

Nutriționiștii explică granița dintre poftă și problemele de sănătate.

“Este o perioadă în care se fac, într-adevăr, foarte multe abuzuri și este o perioadă în care ar trebui să avem grijă în felul în care ne comportăm în jurul mâncării. Datorită abundenței de mâncare pe masă, oamenii au tendința de a mânca într-una, de a nu se opri niciodată, de a combina alimentele între ele, de a bea și a mânca în același timp, ceea ce este un lucru foarte periculos, de a mânca târziu în noapte, de a nu face niciun fel de pauză alimentară între felurile de mâncare, de a mânca dulciuri, fructe, fripturi, patiserie la aceeași masă”, ne-a spus medicul nutriționist Alec Blenche.

Ca să evităm situațiile neplăcute este bine să diferențiem mesele, iar dacă totuși simțim nevoia de o gustare, aceasta să fie, neapărat, compusă din fructe, care să fie consumate înainte de felul principal. Mare atenție la festinul din mijlocul nopții. Dacă ați cedat tentației nu vă rămâne decît să vă odihniți bine a doua zi și să consumați cît mai multe lichide.

„Vă recomand să mâncați cât mai târziu, spre prânz, și până atunci să beți foarte multă apă și sucuri naturale. Aveți grijă de corpul vostru pentru că el este ceea ce vă poartă prin această lume, iar, dacă el nu funcționează cum trebuie și este îngreunat și bolnav, și trist și supărat, nici vouă nu o să vă fie bine”, ne sfătuiește medicul nutriționist Alec Blenche.

În plus, pe lîngă o dietă ponderată în această perioadă, puteți profita și de sporturile de iarnă care vă ajută să consumați caloriile în plus. O simplă ieșire la patinoar sau chiar o plimbare pe malul mării vă pot scuti de problemele de sănătate.

Redactor: Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *