Acasă > Social > Record de Rusalii în ultimii 25 de ani: Peste 60.000 de români au fost în weekend la mare, unde au cheltuit 8 mil. euro

Record de Rusalii în ultimii 25 de ani: Peste 60.000 de români au fost în weekend la mare, unde au cheltuit 8 mil. euro

Mai mult de 60.000 de români și-au petrecut minivacanța de Rusalii în stațiunile de pe litoral, marcând recordul ultimilor 25 de ani pentru această sărbătoare. Turiștii au cheltuit la malul mării aproximativ 8 milioane de euro, cifră cu mult peste așteptările hotelierilor, depășind cu 33% încasările de Rusalii de anul trecut.

Vremea urâtă de la începutul lui iunie a mutat, în acest an, debutul sezonului estival pe litoral, astfel că adevărata deschidere a fost în acest weekend, când turiștii au ajuns pentru prima oară, în 2016, în număr mare la mare și s-au bucurat de atmosfera de vacanță. Chiar dacă apa mării a fost rece, temperaturile din termometre au crescut în acest weekend la peste 30 de grade, iar cei care au venit în minivacanță au putut face plajă.

“Acum au sosit la mare adevărații turiști de litoral, spre deosebire de minivacanța de 1 Mai, când cei mai mulți români au ajuns pe mare pentru cluburi, iar mulți dintre ei nici măcar nu au ajuns pe plajă”, a declarat, luni, Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Hotelierii au pregătit în acest an pachete turistice variate, care au inclus toate tipurile de masă. Unii turiști au achiziționat pachete all inclusiv, însă mulți dintre ei au preferat să mănânce de la autoserviri. O familie a cheltuit, în medie pe zi, 100 de lei pentru masă.

Pentru oferta de Rusalii, tarifele au fost cu 30% mai scăzute față de cele din sezon. Tarifele medii au variat de la o categorie de confort la alta, începând cu 60 de lei pe noapte camera de 1*,  100 lei camera de 2*, 150 lei camera de 3* și 300 lei camera de 4*.

Sursa: profit.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *