Acasă > Comunicate > Regina Maria – omagiată la Universitatea „Andrei Şaguna”

Regina Maria – omagiată la Universitatea „Andrei Şaguna”

C O M U N I C A T   D E    P R E S Ă

Universitatea „Andrei Şaguna” organizează vineri, 4 octombrie a.c., la ora 14, manifestarea omagială „Maria de România – Regina Marii Uniri”, care va reuni personalităţi marcante ale vieţii culturale româneşti.

În cadrul evenimentului se va desfășura o masă rotundă și va fi lansat volumul omagial, prefațat de Î.P.S. Teodosie,  realizat la Editura Fundației “Andrei Șaguna” cu prilejul împlinirii a

75 DE ANI de la trecerea în lumea arhanghelilor neamului a Alteţei Sale Regale

MARIA DE ROMÂNIA. La finalul manifestării va fi decernată medalia comemorativă.

Sâmbătă, pe data de 5 octombrie, la Castelul „Cuibul liniştit” din Balcic, cunoscut ca reşedinţa de suflet a Reginei Maria, va avea loc o festivitate în cadrul căreia va fi donată copia în bronz a bustului realizat de Miliţa Petraşcu.

Regina Maria – o altfel de regină  pentru poporul său: neînfricată, cu un simț al devoțiunii fără limite, modestă. S-a implicat direct în acțiuni în timpul primului război mondial, ajutând soldații din spitalele de pe front. Supranumită Mama regină, Mama răniților, Regina soldat, dar și Regina diplomat pentru rolul său pe lângă cancelariile europene pentru destinul României Mari. Exemplul ei a fost urmat și de alte doamne din familiile regale din lume, între care și prințesa Diana” – citat din lucrare.

Prezenţa dumneavoastră la acest eveniment ne va onora în mod deosebit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *