Acasă > Comunicate > Regionalizarea – un prim pas către modernizarea administrativă

Regionalizarea – un prim pas către modernizarea administrativă

Partidul Național Liberal susține realizarea procesului de regionalizare, un element important și totodată parte componentă a unui concept mai larg de modernizare a administrației publice din România.

Considerăm că acest proces poate da rezultatele așteptate doar dacă este efectuat în paralel cu o descentralizare reală și dacă se bazează pe principiul subsidiarității.

Regionalizarea nu poate fi tratată izolat față de reforma administrației publice din România.

Suntem de părere că puține instituții și concepte noi au apărut în administrație în ultimii 23 de ani, de la căderea regimului comunist. O modernizare a administrației publice este necesară, dat fiind faptul că are la bază instituții anacronice create în anii ’60, ’70 și ’80, care nu mai corespund realităților actuale.

Regionalizarea trebuie precedată de o largă dezbatere publică, dar este nevoie să se țină cont și de opiniile specialiștilor în domeniu.

Odată realizate aceste lucruri, mecanismul de luare a deciziilor în administrație va fi dus mai aproape de cetățean, iar problemele comunităților vor fi rezolvate mult mai rapid.

Astfel, administrația publică va deveni cu adevărat eficientă și va lucra pentru cetățean. Acesta nu va mai fi un simplu solicitant, ci beneficiarul serviciilor unor instituții pe care, în calitate de contribuabil, le finanțează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *