Reguli privind accesul camioanelor în Portul Constanța

C.N. Administratia Porturilor Maritime S.A. Constanta informeaza ca, incepand de luni, 16 octombrie 2023, accesul in portul Constanta al autovehiculelor de transport marfa cu masa maxima ce depaseste 12 tone va fi permis doar in baza rezervarii realizate in cadrul aplicatiei informatice Solutie completa de management si automatizare acces camioane in Portul Constanta, conform prevederilor “Regulamentului portuar al porturilor maritime romanesti aflate in administrarea CN APM”.

Scopul acestei aplicatii il reprezinta managementul traficului auto greu, precum si solutionarea adecvata a situatiilor neconforme, de natura sa perturbe miscarea eficienta a autocamioanelor in incinta portului.

Astfel, toti transportatorii cu activitate in Portul Constanta isi rezerva prin intermediul acestei aplicatii intervalul orar pentru activitatea de incarcare sau descarcare la operatorul catre care se indreapta, accesul fiind validat ulterior de catre operatorul portuar respectiv.

Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime SA Constanta pune la dispozitie, cu titlu gratuit, atat solutia informatica, cat si posibilitatea de integrare/interconectare API cu solutiile informatice existente in portofoliul operatorilor portuari. Pana in acest moment, 177 companii care isi desfasoara activitatea in portul Constanta (Zona Constanta, Zona Midia, Zona Mangalia si Zona Basarabi) sunt inregistrate in cadrul aplicatiei.

Mentionam faptul ca aceasta solutie informatica a intrat in faza de testare, din luna august 2023, perioada in care au fost operate mai multe ajustari, conform propunerilor venite din partea comunitatii portuare si a celor constatate de echipa CN APM.

Rezervarile in aplicatie pot fi facute pe pagina principala a website-ului portului Constanta, accesand www.portofconstantza.com – rubrica Acces Constanta Port sau la urmatorul link: https://booking.portofconstantza.com.

Sursa: CNAPMC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *