marți, decembrie 10, 2019
Acasă > Social > Regulile pentru obţinerea permisului de conducere vor fi modificate

Regulile pentru obţinerea permisului de conducere vor fi modificate

Procedura de examinare pentru obţinerea permisului auto ar putea fi schimbată, potrivit unui proiect de ordin lansat în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Conform proiectului de ordin, principala schimbare se referă la candidaţii care vor solicită obţinerea categoriilor Tr (tractoare agricole/ forestiere), Tb (troleibuz) sau Tv (tramvai) şi cei cu dizabilităţi fizice. Mai exact, aceştia vor putea fi examinaţi la serviciul public comunitar în a cărui rază teritorială se află şcoală de şoferi la care au absolvit cursurile de pregătire teoretică şi practică.

“În mod obişnuit, candidatul dă examenul acolo unde are domiciliul. Schimbarea intervine pentru cei care vor să conducă maşini speciale- tractoare, troleibuze şi pentru cei cu dizabilităţi. Aceştia vor da examenul în oraşul în care au făcut şcoala de şoferi. Spre exemplu dacă eşti din Bucureşti şi ai făcut şcoala de şoferi la Cluj- ne referim aici la categoriile de care am vorbit – poţi să dai examenul la Cluj, acolo unde ai făcut şcoala”, au explicat oficiali din cadrul MAI.

Menţionăm că din 28 septembrie 2014 au intrat în vigoare noile modificări ale legislaţiei rutiere, ce aduc, printre altele, amenzi de până la 450 de lei pentru şoferii care nu transportă copiii în scaune speciale sau cu centură. O altă prevedere se referă la posibilitatea recoltării de probe biologice la locul accidentului.

„Medicul, asistentul medical sau persoana cu pregătire medicală de specialitate din echipajul ambulanţei sau autospecialei aparţinând SMURD, care intervine la evenimentele în legătura cu traficul rutier, poate recolta probe biologice în măsura în care prin aceasta nu se afectează acordarea asistenţei medicale de urgenţă sau de prim ajutor, precum şi în situaţia în care persoana implicată într-un accident de circulaţie refuză transportul de urgenţă la o unitate sanitară sau starea sa de sănătate nu impune acest transport”, prevede ordonanţa.

Cu menţiunea, potrivit proiectului, că „recoltarea mostrelor biologice se face numai în prezenţa unui poliţist rutier”.

Sursa: replicaonline.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *