Acasă > Social > Reîncep probele de selecție la Școala Militară de Maiștri Militari

Reîncep probele de selecție la Școala Militară de Maiștri Militari

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale anunță că începând de săptămâna viitoare, candidații care s-au înscris pentru susținerea probelor de selecție pentru profesia de maistru militar de marină și care încă nu au fost examinați din punct de vedere fizic și aptitudinal, vor fi programați să susțină probele.

Selecția sau evaluarea aptitudinală se concretizează în examinări specifice şi probe care pot indica dacă şi în ce măsură un candidat poate face faţă cerinţelor profesiei militare şi mediului militar.
Selecţia aptitudinală generală constă în parcurgerea următoarelor probe (obligatorii pentru toți candidații):

-Probe psihologice care conțin un test de aptitudini pentru evaluarea randamentul intelectual si un chestionar de personalitate pentru evaluarea posibilităţilor de adaptare la condiţiile specifice mediului militar;

-Probe fizice, care constau în:

parcurgerea într-un timp determinat a unui traseu utilitar-aplicativ, care conţine 10 elemente pe un circuit de 90 metri lungime şi care evaluează nivelul de dezvoltare a deprinderilor tale motrice de bază (viteza, îndemânarea, rezistenţa, forţa);
probă de rezistenţă pe distanţa de 2000 metri.

-Interviu de evaluare finală.

Fiecare probă în parte are caracter eliminatoriu, candidatul fiind declarat “Admis” sau “Respins”.

Fiecare județ/birou informare-recrutare este arondat unui centru zonal de selecție și orientare (CZSO), astfel încât candidații se vor prezenta pentru selecție la CZSO de care aparțin cu domiciliul stabil.

După ce au obținut calificativul „ADMIS“ la toate cele trei probe enumerate mai sus, candidaţii pentru profesia de maistru militar de marină vor fi supuși și unei probe de evaluare aptitudinală specială (medicală şi psihologică) ce va avea loc la Constanța, la Centrul de Medicină Navală.

Dacă un candidat este declarat “Inapt” la evaluarea medicală şi/sau aptitudinală specială, nu înseamnă că nu poate urma cariera militară. Poate opta pentru o altă categorie de personal, instituţie de învăţământ militar sau post de soldat/gradat profesionist, pentru care nu este necesar acest tip de evaluare, în condiţiile în care metodologia probelor şi rezultatele obţinute la selecţia aptitudinală generală permit acest lucru.

Puteți obține mai multe informații și consiliere de specialitate stând de vorbă cu personalul recrutor.
Adresele și numerele de telefon sunt disponibile aici: https://bit.ly/2RyjVss ți aici: https://bit.ly/3bsdWf5

sursa: Recrutare MApN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *