miercuri, 23 septembrie 2020
Acasă > Politica > Relu Fenechiu acuză: Magistrații oferă politicienilor care i-au numit în funcţie eliminarea adversarilor!

Relu Fenechiu acuză: Magistrații oferă politicienilor care i-au numit în funcţie eliminarea adversarilor!

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, aflat în închisoare unde execută o pedeapsă de 5 ani, acuză abuzurile care ar fi fost comise de magistraţi în cazul său. Fenechiu susţine, într-o scrisoare, că există magistraţi care oferă “trofee” populaţiei, iar politicienilor care i-au numit în funcţie eliminarea adversarilor. Relu Fenechiu dezvăluie, într-o scrisoare publicată de luju.ro  că a fost avertizat ca la Palatul Cotroceni i se pregateste “viitorul”, făcând trimitere la faptul ca dosarul sau ar fi fost deschis la comanda lui Traian Basescu.

I s-a pregătit viitorul de la Cotroceniul Băsescului  

“In urma unor rapoarte negative ale Mecanismului de Cooperare si Verificare, ce au atentionat ani la rand asupra pericolului fenomenului de coruptie in Romania, justitia a inceput sa se concentreze in aceasta directie, facand progrese remarcabile. Mediatizarea asidua a acestor teme a facut ca populatia sa devina foarte interesata si preocupata de eradicarea coruptiei. In incercarea de a-si consolida credibilitatea, dar si de a sprijini anumite forte politice, unii magistrati din sistemul de justitie au facut, insa, numeroase abuzuri, oferind populatiei „trofee”, iar prietenilor politici care i-au numit in functii, eliminarea adversarilor. (…) Ma voi referi exclusiv la situatia dosarului meu, pe care, daca veti avea bunavointa de a-l studia (iar eu sunt dispus sa va pun la dispozitie toate informatiile de care aveti nevoie), veti constata abuzuri inimaginabile facute de justitia din Romania. Acest lung sir de abuzuri a inceput cu o sesizarea facuta de Presedintele Romaniei din acea perioada, domnul Traian Basescu, catre Procurorul General al Romaniei de a analiza o reclamatie facuta de un individ (care ulterior a fost condamnat la patru ani de inchisoare pentru santaj la adresa mea). Precizez ca doamna europarlamentar Renate Weber, pe atunci consilier al presedintelui, a declarat ca nu a mai existat o astfel de sesizare din partea Presedintiei catre Procurorul General. A continuat cu repartizarea dosarului unui procuror incompatibil, care-si pierduse postul de sef al Corpului de Contral al Ministerului Justitiei in urma preluarii acestui portofoliu de catre PNL si care invocase in presa ca eu fusesem in spatele demiterii sale. Dupa doar cateva zile de la demiterea sa de la minister, acest procuror era angajat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) si i se repartiza dosarul meu. Aceste lucruri se intamplau in anul 2007. De atunci, in preajma fiecarei campanii electorale, apareau informatii tendentioase din dosar, iar presedintele Basescu vorbea deja de „puscariabilul Fenechiu”. (…) Am fost avertizat ca la Cotroceni mi se „construieste” viitorul. Nu am crezut, insa, niciodata aceste lucruri. Cu toate acestea, dosarul meu a fost trimis in mare graba in instanta, fiind acuzat de complicitate la infractiuni de prejudiciu. Am cerut o expertiza independenta, conform legii, pentru a dovedi ca nu exista acel prejudiciu, dar nu mi-a fost aprobata. Din acel moment, dosarul meu a fost judecat intr-o maniera tendentioasa, instanta amanand sistematic acceptarea probelor in apararea mea, pentru ca, la penultimul termen, fara sa se anunte in prealabil, sa respinga toate cererile noastre, martori sau expertize judiciare si sa ne puna in vedere ca in trei saptamani va fi ultimul termen. La acel termen, am depus doua expertize extrajudiciare si sute de inscrisuri care demonstrau fara echivoc netemeinicia acuzarii”, scrie Fenechiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *