sâmbătă, ianuarie 18, 2020
Acasă > Politica > Remus Cernea propune instituirea unei autorități naționale care să se ocupe de câinii fără stăpân

Remus Cernea propune instituirea unei autorități naționale care să se ocupe de câinii fără stăpân

Proiectul de lege propus de către  deputatul Remus Cernea,  urmăreşte instituirea unei autorităţi naționale care să coordoneze , să supervizeze şi să sancţioneze autorităţile locale care nu  îşi  asumă atribuţiile privind problema câinilor comunitari.

„Este o viziune unitară şi un set de măsuri la nivel naţional pentru gestionarea acestei probleme, întrucât până acum, tema a fost lăsată la nivelul strict al autorităţilor locale. Unii primari poate s-au priceput mai bine să o gestioneze, alţii mai puțin. Uneori poate a existat o foarte slabă eficienţă în utilizarea banului public.„ a afirmat deputatul Remus Cernea.

În acest fel, deputatul Remus Cernea  speră la o scădere considerabilă a numărului de maidanezi, fără ca aceştia să fie eutanasiaţi în masă.

„Singura soluţie este aşadar un set de măsuri conjugate care să privească : sterilizarea în masă a câinilor, returnarea, campanii de adopţie, oprirea robinetului de câini . Ce înseamnă asta?  Obligarea cetăţenilor care au câini să îi sterilizeze. Cine nu îi va steriliza, va trebui sa plătească o taxă pentru asta.„ a mai spus Cernea.

Proiectul cuprinde şi o prevedere care vizează presa din România.

„Să ştiţi că avem o prevedere care priveşte presa, şi anume  introducem obligativitatea ca posturile publice de radio sau TV, să aloce cel puţin două ore pe lună  pentru campanii privind adopţiile sau gestionarea câinilor fară stăpân. De asemenea, presa privată , cu toate riscurile de rigoare, va avea obligaţia de a aloca cel puţin o oră pe lună pentru campanii de informare, pentru campanii de adopţii.” a adăugat deputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *