miercuri, 26 februarie 2020
Acasă > Politica > Remus Cernea vrea modificarea Constituției

Remus Cernea vrea modificarea Constituției

Un stat care să garanteze dreptul cetăţeanului la un mediu sănătos, înlocuirea termenului de “handicap” cu “dizabilitate” şi reducerea pragului electoral de 5% la 3,12 procente în alegerile europarlamentare, sunt câteva dintre propunerile de modificare a Constituţiei prezentate astăzi de deputatul constănţean Remus Cernea. De asemenea, deputatul are în vedere schimbarea articolului care permite Președintelui să convoace referendumuri.

” Din punctul meu de vedere ar trebui ca Legea referendumului să pună câteva limite posibilității ca Președintele să inițieze referendumuri, iar aceste limite vizează îndeosebi ordinea constituțională a statului român. Putem fi în situația ca un Președinte  să ceară populației să schimbe  ordinea constituțională,  să nu mai avem democrație, Parlament, Guvern.” a declarat  deputatul Remus Cernea.

O altă propunere ce are ca scop modificarea unui articol care are legătură cu Biserica.

“Separarea dintre stat și Biserică nu este trasată clar în Constituție, nici finanțarea cultelor, educația religioasă din școli sau neutralitatea instituțiilor publice față de culte. Consider că ar trebui scris în Constituție că România este un stat laic.”  a mai spus Remus Cernea.

Politicianul mai are propuneri pentru modificarea Constituției în ceea ce privește jurământul parlamentarilor care se încheie cu formul religioasă “Aşa să-mi ajute Dumnezeu”. Cernea consideră că orice parlamentar ar trebui să jure cu mâna pe Constituție, iar formula religioasă să fie exclusă.  Nu în cele din urmă, Cernea doreşte ca judecătorii de la Curtea Constituțională să nu fie aleși politic, să nu fi avut activitate politică și să nu fie membri de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *