duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Comunicate > Remus Pricopie, în vizită la Liceul „Gheorghe Munteanu Murgoci“ din Măcin

Remus Pricopie, în vizită la Liceul „Gheorghe Munteanu Murgoci“ din Măcin

Vineri după amiază, după ce s-a întâlnit cu reprezentanți ai sistemului de învățământ din județul Tulcea, dar și cu presa locală și națională, ministrul Educației, Remus Pricopie, însoțit de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și de inspectorul general al ISJ Tulcea, prof. Dumitru Damian, a ajuns la Măcin, acolo unde a discutat cu oficiali din cadrul Liceului „Gheorghe Munteanu Murgoci“.

Aceștia au vizitat mai multe săli de clasă, acolo unde au discutat cu elevii despre principalele lor subiecte de interes în ceea ce privește învățământul: cei mai  mulți elevi au avut întrebări legate de examenul de bacalaureat și au adus în discuție anumite probleme care au apărut la simulările organizate recent de minister.

La sfârșitul vizitei, delegația a ajuns în Cancelarie, acolo unde a discutat cu directorul unității școlare, cu primarul Nicolae Topoleanu și cu președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, problema majoră care a apărut în gestionarea activității din acest liceu: au datorii de peste 300.0000 de lei, penalități pentru o lucrare efectuată cu mult timp în urmă.

„Nu este vina lor că s-a ajuns în această situație, dar trebuie să ne unim eforturile pentru a îi ajuta“, i-a transmis președintele Teodorescu ministrului Educației, Remus Pricopie.

Acesta le-a explicat măcinenilor că pe termen scurt, situația poate rezolvată: „Când discutăm despre blocarea conturilor, pot să vă spun că și noi, la minister, ne-am lovit de o problemă similară, iar aceasta poate fi rezolvată destul de ușor. Transmiteți faptul că aceste conturi sunt pentru plata salariilor și gata. Dar aceasta nu este decât o amânare, nu o soluție“, a spus ministrului, care le-a promis celor de la Liceul din Măcin că va încerca să îi ajute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *