Restaurantele din Năvodari, deschise la o capacitate de 50 %

  •  
  •  
  •  
  •  

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a aprobat ieri care prevede încadrarea ratei de incidență pentru cele 70 U.A.T.-uri de pe raza județului, după cum urmează:

– 64 de U.A.T.-uri, cu o rată cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

– 5 U.A.T.-uri (Constanța, Agigea, Costinești, Saraiu, Valu lui Traian), cu o rată cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

– un U.A.T. (Dumbrăveni), cu o rată cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile mai mare de 3/1.000 de locuitori.

Măsurile intra în vigoare, astăzi, 11.02.2021 și vor fi valabile pentru 14 zile, urmând a fi reevaluate. Hotărârea poate fi consultată AICI

Localitățile cu incidența sub 1,5/1.000 locuitori sunt : Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Eforie, Hârșova, Murfatlar, Năvodari, Negru Vodă, Ovidiu, Techirghiol, 23 August, Adamclisi, Albești, Aliman, Amzacea, Băneasa, Bărăganu, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciobanu, Ciocârlia, Cobadin, Cogealac, Comana, Corbu, Crucea, Cumpăna, Cuza Vodă, Deleni, Dobromir, Fântânele, Gârliciu, Ghindărești, Grădina, Horia, Independența, Ion Corvin, Istria, Limanu, Lipnița, Lumina, Mereni, Mihai Viteazu, Mihail Kogălniceanu, Mircea Vodă, Nicolae Bălcescu, Oltina, Ostrov, Pantelimon, Pecineaga, Peștera, Poarta Albă, Rasova, Săcele, Saligny, Seimeni, Siliștea, Târgușor, Topalu, Topraisar, Tortoman, Tuzla, Vulturu.

În aceste localități se permite organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului.

Se permite organizarea și desfășurarea spectacolelor de tipul drive-in, numai dacă ocupanții unui autovehicul sunt membrii aceleiași familii sau reprezintă grupuri de până la 3 persoane.

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale sunt permise numai cu participarea a cel mult 300 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum 2 metri unul față de celălalt, precum și cu purtarea măștii de protecție.

Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, se permite fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00.

Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare, se permite fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 06.00-23.00.

Sursa: Prefectura Constanța

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *