joi, 24 septembrie 2020
Acasă > Externe > Restricții pentru românii care merg în străinătate

Restricții pentru românii care merg în străinătate

Ministerul Turismului atenționează că mai multe țări din Europa au interzis accesul românilor sau au impus restricții:

𝗚𝗥𝗘𝗖𝗜𝗔
Începând cu data de 28 iulie, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se va aplica și pentru pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România și Bulgaria.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate. În mod special, pasagerii care sosesc cu zboruri în data de 28 iulie sau 29 iulie și care nu au avut timp să facă testul înainte de plecare vor fi testați la sosire pe aeroporturile din Grecia.

𝗜𝗧𝗔𝗟𝗜𝗔
Începând cu data de 24 iulie, persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia sunt supuse obligației de autoizolare și de supraveghere medicală pentru o perioadă de 14 zile.

În cazul persoanelor care sosesc din România, acestea vor trebui prezinte transportatorului sau forțelor de poliție în caz de control o declarație pe proprie răspundere, în care să specifice detaliat locul în care vor petrece perioada de supraveghere sanitară și izolare la domiciliu, mijlocul de transport privat prin care vor merge la acea adresă și un număr de telefon la care pot fi contactate în această perioadă (inclusiv un număr de telefon mobil).

𝗔𝗨𝗦𝗧𝗥𝗜𝗔
Începând cu data de 27 iulie, ora 00:00, accesul cetățenilor români și ai statelor membre UE provenind din România este permis dacă dețin un test molecular negativ pentru SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, atestat printr-un certificat în limba germană sau engleză.

În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sunt obligați să se supună timp de 10 zile unei izolări la domiciliu sau într-o locație adecvată, imediat după intrarea în Republica Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză.

𝗖𝗜𝗣𝗥𝗨
Condițiile aplicabile cetățenilor care intră pe teritoriul Republicii Cipru sunt stabilite în funcție de statele de proveniență, acestea fiind clasificate pe trei categorii.

România este inclusă în categoria C (accesul este permis numai cu îndeplinirea anumitor condiții). Prin urmare, pasagerii români sunt obligați să rămână în autoizolare, la domiciliul declarat, timp de 14 zile, iar călătoriile în scop turistic nu sunt permise.

Pentru mai multe detalii și informații, vă invităm să accesați următorul link  http://turism.gov.ro/…/in-atentia-persoanelor-care-planuie…/ sau să consultați lista atenționărilor de călătorie pusă la dispoziție de Ministerul Afacerilor Externe  http://www.mae.ro/node/51880#null, care cuprinde toate țările din Europa și regimul pe care îl au față de cetățenii străini, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Sursa: Ministerul Turismului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *