duminică, decembrie 8, 2019
Acasă > Eveniment > Rețea de falsificatori de certificate profesionale, destructurată, la Constanța

Rețea de falsificatori de certificate profesionale, destructurată, la Constanța

Polițiștii de la transporturi din Constanța au efectuat 23 de percheziții la persoane bănuite că ar fi acordat certificate de calificare profesională falsificate, în schimbul unor sume cuprinse între 600 și 900 de lei.

Au fost ridicate diplome false și echipamente informatice pentru contrafacere, iar 6 dintre cei în cauză au fost reținuți.

Ieri, polițiștii Biroul Județean de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi – Inspectoratul General al Poliției Române, au efectuat 23 de percheziții domiciliare la locuințele unor persoane bănuite de abuz în serviciu și fals intelectual.

Cei în cauză ar fi pus bazele unei rețele specializate în falsificarea de diplome de studii, acordând certificate de calificare profesională contra unor sume cuprinse între 600 și 900 de lei, fără a ține cursuri de pregătire.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate certificate de calificare profesională falsificate, precum și echipamente informatice pentru falsificarea diplomelor.

Față de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 40 și 82 de ani, din județul Constanța, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentați magistraților Judecătoriei Constanța, cu propunere de arestare preventivă.

La activități au participat polițiști și luptători de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.

Sursa: radioconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *