duminică, 20 septembrie 2020
Acasă > Externe > Reţele de vânzare de produse dopante destructurate în Spania

Reţele de vânzare de produse dopante destructurate în Spania

Poliţia spaniolă a anunţat că a destructurat două reţele de vânzare a produselor dopante importate din Portugalia, Grecia şi China, că a arestat 84 de persoane şi a confiscat sute de mii de doze de substanţe anabolizante, de EPO şi de hormoni de creştere.

“O operaţiune a poliţiei naţionale împotriva traficului de produse dopante a permis arestarea a 84 de persoane şi la confiscarea a peste 707.000 de doze de substanţe anabolizante, EPO şi hormoni de creştere” în zece din cele 17 regiuni ale ţării, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Printre persoanele arestate se află şi un farmacist care vindea produsele fără reţetă. Una dintre reţele, de unde au fost confiscate peste 680.000 de doze de produse dopante, se promova prin intermediul reţelelor de socializare.

Conform poliţiei spaniole, o strânsă colaborare cu poliţia italiană a permis interceptarea unui transport din Grecia, care tranzita Italia. Reţeaua care importa produsele le distribuia în centre sportive şi la domiciliile sportivilor.

Oraşul Madrid candidează pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020, iar parlamentul a adoptat o nouă lege pentru lupta împotriva dopajului, în conformitate cu codul Agenţiei Mondiale Antidoping.

Sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *