Reuniune CSAT, pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina. Klaus Iohannis: ”Situația este îngrijorătoare”

  •  
  •  
  •  
  •  

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării, pe fondul tensiunilor Rusia-Ucraina.

Reuniunea va avea loc marți, 27 aprilie 2021, la Palatul Cotroceni, începând cu ora 16:00.

Pe ordinea de zi a sunt incluse tematici referitoare la starea de securitate în regiunea Mării Negre și implicațiile pentru România precum și încheierea misiunii NATO Resolute Support din Afganistan.

 ”Situația este îngrijorătoare. Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent special pe zona de graniță de Est a Ucrainei. Noi urmărim cu foarte mare atenție aceste lucruri, deci să nu-și imagineze cineva că noi stăm și așteptăm informații de la alții. Nu, noi dăm informații altora, fiindcă avem servicii foarte performante pe această zonă. Am avut mai multe discuții cu ministrul Apărării și cu alți conducători de servicii specializate, cunoaștem foarte bine situația din teren și tensiunile care se creează acolo ne preocupă foarte mult. Suntem extrem de îngrijorați. Însă situația este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar și securitar, ci și diplomatic, și acest lucru îl facem. Iar întrebarea despre CSAT – da, într-adevăr, voi convoca pe săptămâna viitoare o ședință a CSAT dedicată special acestei zone de tensiune din Marea Neagră și acumulării de trupe pe granița de Est a Ucrainei. Nu vreau să intru în foarte multe detalii de tip militar, nu este cazul, nu se face, dar vreau să-i asigur pe români că noi suntem pe fază”, a declarat președintele.

Sursa: Administrația Prezidențială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *