luni, februarie 24, 2020
Acasă > Sport > Reușită pentru handbalul românesc

Reușită pentru handbalul românesc

Cu Adriana Țăcălie și Cristina Neagu în mare formă, ambele marcatoare a câte 10 goluri, România a făcut un meci foarte bun în compania Danemarcei, mai ales în prima repriză, dar a cedat pas cu pas și nu a reușit să gestioneze un final care i-a părut favorabil, scăpând printre degete o victorie foarte importantă.

Debutul jocului a fost excelent pentru tricolore, care conduceau cu 4-0 în minutul 5. Danemarca a revenit în joc, dar echipa antrenată de Gheorghe Tadici a păstrat un avans de două-trei goluri pe tabelă, iar la pauză avansul era de patru goluri, 16-12. În repriza secundă, România a început să cedeze teren, apărarea nu s-a mai ridicat la nivelul din prima parte și Danemarca a reușit egalarea în minutul 40 (20-20), după trei goluri consecutive. Tricolorele și-au revenit, s-au desprins la 23-20, dar au făcut iar pasul înapoi, primind patru goluri la rând. După câteva momente de echilibru, trei goluri ale formației noastre au dus scorul de la 25-26 la 28-26 (min.57). România a condus cu 29-27 când mai erau două minute de joc, dar nu a reușit să reziste până la final, primind două goluri, cel egalizator când mai erau trei secunde din meci. Din păcate, diferenţa s-a făcut la nivelul băncii tehnice, Jan Pytlick abordând ultimele atacuri cu om în plus, Kristiansen fiind introdusă în atac, în locul portarului, mutare la care Tadici nu a găsit răspuns… În celălalt meci al zilei, Norvegia a învins Ucraina, cu 34-23.

Joi, de la ora 19,15 (ora României), tricolorele vor disputa ultimul lor meci din grupă, cu Ucraina. Primele trei clasate se califică în grupele principale.

Redactor: Paul Alexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *