Revelionul la Port Control

  •  
  •  
  •  
  •  

Revelionul a fost sărbătorit și prin muncă la Constanța! În turnul de la Port Control, comandanții au avut activitate până dimineața cu vapoarele care au plecat în călătorii pe mări și oceane. Prin stațiile radio s-au făcut auzite numai urări de Anul Nou!

“Bună seara d-l comandant: cu Vera în 1-5-0. Nu vine nimic pe intrare. Dacă se poate, ne pregătim de coborâre la capul digului, face 1-6-5 cu 20.00 să-l încheiem. Da d-l Tudora, dacă aveți acceptul comandantului […] seară bună, La Mulți Ani! Pilotul răspunde în stație : La Mulți ani! Să ne-auzim cu bine, seara bună!

Și-au petrecut Revelionul la serviciu, printre colegii marinari, pe care i-au avut aproape prin unde radio. Comandații care dirijează traficul naval au făcut noapte albă.

“Nava Cielo din  Vancouver, care trebuie să soseasca în  Constanța  pe 1 ianuarie […] îi verificăm dacă au buletin și vedem dacă intră în port, sau la radă se duce”, a transmis Doru Rusu, operator   Port  Control.

Nicio navă nu se mișcă în largul porturilor românesti fără să primească unde verde de la comandanții care dirijează traficul naval. Pe rând, fiecare dintrei ei își petrece noaptea dintre ani la serviciu.

R Andreea Barbu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *