Rezerviștii, la ceas aniversar

  •  
  •  
  •  
  •  

Inspectoratul Județean de Poliție Constanța a fost astăzi gazda unui triplu eveniment care i-a avut ca protagoniști pe militarii în rezervă și retragere. Cei prezenți au marcat aniversarea a 23 de ani de la înființarea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I,  filiala Tomis Constanța, Ziua Rezervistului şi au realizat o analiză a activității pentru anul trecut.

“A fost stipulată prin hotărâre de  guvern încă din 2010. Ziua Rezervistului are aceeași semnificație ca și Ziua Armatei. În ultimii 15 ani, referitor la evoluția poliției, apreciez că față de perioadele anterioare, de pe băncile Academiei ies oameni bine pregătiți. Totodată dotarea poliției actuale este suficientă și pot să intervină oricând la toate situațiile operative care se ivesc pe raza municipiului Constanța.” a precizat Marin Constantin, președintele Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere, filiala Tomis Constanța.

La tripla sărbătoare au luat parte multiple oficialități, reprezentanți ai celor mai importante structuri și bineînțeles veterani ai sistemului comunist. Participanţii au susţinut discursuri pline de însemnătate istorică, dar au relizat și un bilanț al activității din anul 2013, desfășurate de Asociația Națională a Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere din M.A.I , filiala Constanța.

“După cum știți au fost la dispoziția statului român fără încetare. De multe ori și-au neglijat familiile și orice interese personale în favoarea statului.” a declarat suprefectul  Mustafa Levent Accoium.

„Este un moment de bilanț, un moment în care stabilesc și direcțiile de acțiune pentru perioada următoare și sunt convins că vom găsi toate resursele necesare pentru o foarte bună coordonare a tuturor asociațiilor cadrelor în rezervă și retragere.” a afirmat Remus Macovei, președintele Asociației Cultul Eroilor.

Ziua Rezervistului se sărbătorește anual pe 31 mai.

Redactor: Ana-Maria Stancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *