Rezultate de excepție obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie

  •  
  •  
  •  
  •  

Lotul olimpic al României la Olimpiada Internațională de Geografie/IGeo 2019 Hong Kong a obținut o medalie de aur, două de argint și o medalie de bronz.

”După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiţia găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanţă similară. Elevii laureaţi cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” din Iaşi), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti). Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” din Brăila) a fost medaliat cu bronz”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației Naționale.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi).

Selecția a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie (ediția 2019).

Cea de-a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfăşurat în perioada 30 iulie – 5 august, în Hong Kong.

Au participat peste 190 de elevi din 48 de ţări.

Sursa: MEN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *