vineri, 25 septembrie 2020
Acasă > Social > Rezultate de excepție obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie

Rezultate de excepție obținute de elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie

Lotul olimpic al României la Olimpiada Internațională de Geografie/IGeo 2019 Hong Kong a obținut o medalie de aur, două de argint și o medalie de bronz.

”După medalia de aur adjudecată în 2018, în competiţia găzduită de Canada, Andrei Sandu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi-a adăugat în palmares, anul acesta, o performanţă similară. Elevii laureaţi cu argint sunt Bianca Elena Solomon (clasa a XII-a/Colegiul Naţional “Costache Negruzzi” din Iaşi), medaliată cu aur în 2018, şi Marian-Răzvan Popescu (clasa a XI-a/Colegiul Naţional “Sfântul Sava” din Bucureşti). Alexandru-Gabriel Chivu (clasa a XII-a/Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” din Brăila) a fost medaliat cu bronz”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației Naționale.

Lotul României a fost însoţit de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi).

Selecția a fost realizată pe baza rezultatelor înregistrate la Olimpiada Națională de Geografie (ediția 2019).

Cea de-a XVI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie s-a desfăşurat în perioada 30 iulie – 5 august, în Hong Kong.

Au participat peste 190 de elevi din 48 de ţări.

Sursa: MEN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *