Rezultatele analizelor DSVSA în dosarul cărnii expirate din Tomis III

Direcţia Sanitar Veretinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a finalizat analizele probelor prelevate de la carnea confiscată într-un magazin din piața Tomis III.

“Potrivit purtătorului de cuvânt al direcţiei Cristina Linte, carnea comercialaizată era în stare avansată de degradare“. „Buletinele probelor prelevate sunt necoforme. Probele prelevate aveau depăşiri fizico-chimice, organo-leptice. Carnea era în stare avansată de degradare“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, Cristina Linte, purtătorul de cuvânt al DSVSA Constanţa.

Reamintim că pe data de 11 februarie, polițiștii din Constanța (SICE) având activități specific într-un dosar de evaziune fiscală, sub coordonarea procurorilor Curții de Apel Constanța, au descoperit aproximativ o tonă de carne expirată într-un magazin din piața Tomis III. Acțiunea s-a derulat sub coordonarea Parchetului și în colaborare cu DSV Constanța.  Magazinul funcţionează pe societatea All Plus Consulting SRL. Ulterior, potrivit unor surse, carnea ar fi fost procesată la începutul anilor 80, cel mai probabil într-un depozit pentru rezervele strategice ale statului.  Apoi ar fi fost cumparata de administratorul magazinului, decongelată şi refrigerată în mai multe episoade, pentru a fi vândută.

Pe 19 februarie, magistraţii Curţii de Apel Constanţa au dispus plasarea în arest la domiciliu a lui Răzvan Dimoftache, în dosarul cărnii aparent alterate. Decizia judecătorilor este definitivă.

Sursa: ziuaconstanta.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *