luni, 10 august 2020
Acasă > Administratie > Rezumat al ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Medgidia

Rezumat al ședinței ordinare a Consiliului Local Municipal Medgidia

 Ieri, 28 ianuarie, de la ora 17:00, a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia pentru luna ianuarie. La ședință au fost prezenți toți consilierii locali, iar pe ordinea de zi au fost nouă proiecte de hotărâri.
Dintre cele nouă proiecte, trei au fost retrase de inițiator, două nu au întrunit cvorumul necesar aprobării și patru au fost aprobate, după cum urmează:
Primul punct, referitor la acordarea normei de hrană personalului Poliției Locale Medgidia a fost retras de pe ordinea de zi de către inițiator.
Al doilea punct de pe ordinea de zi, aprobarea bugetului local de venituri și cheltuieli al municipiului Medgidia pentru anul 2016, în urma votului, nu a întrunit cvorumul necesar aprobării, în urma votului Consiliului.
Punctul cu numărul trei, aprobarea numărului maxim de posturi de asistenți personali pentru persoanele cu handicap grav, pentru anul 2016, a fost retras de pe ordinea de zi.
La punctul patru s-a aprobat aplicarea prevederilor OUG nr.44/2015 privind acordarea de facilități fiscale, iar punctul a fost aprobat.
Punctul numărul cinci, privind regulamentul de organizare și funcționare a serviciului de îngrijire persoane vârstnice la domiciliu a fost aprobat. Prevederile proiectului au fost prezentate în dezbatere publică în urmă cu două săptămâni și au ca scop oferirea de servicii de îngrijire persoanelor în vârstă care nu se pot gospodări singure. Personalul specializat, respectiv îngrijitorii, va desfășura activități menite să le asigure un trai mai bun vârstnicilor, pornind de la servicii de îngrijire și igienizare corporală, asigurarea unei alimentații corecte, precum și servicii în afara locuinței, ca plata facturilor sau cumpărături și orice alte activități pe care persoana îngrijită nu le poate face singură. Finanțarea serviciului se face din două surse – beneficiar și buget local, astfel beneficiarul contribuie cu un procent din venituri, respectiv pensie, care se calculează în funcție de valoarea pensiei, dar nu mai mult de 40% din aceasta, iar bugetul local acoperă restul sumei.
Punctul numărul șase, referitor la regulamentul de autorizare a activităților de producție și comercializare a produselor pe raza municipiului Medgidia, a fost retras de pe ordinea de zi.
La punctul numărul șapte s-a aprobat planul privind acțiunile și lucrările de interes local ce pot fi prestate de beneficiarii de ajutor social în anul 2016, conform Legii nr.416/2001.
Punctul numărul opt, atribuirea unui lot în folosință gratuită pentru construirea de locuințe proprietate personală tinerei înscrise în lista de priorități aprobată în condițiile Legii nr.15/2003, a fost aprobat.
Punctul numărul nouă, Studiul de oportunitate pentru fundamentarea și stabilirea soluțiilor optime de delegare a gestiunii serviciului public de salubrizare pe teritoriul județului Constanța în cadrul proiectului „Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Constanța” – SMIS-CSNR 48462, nu a întrunit cvorumul necesar aprobării în urma votului Consiliului.

Sursa: observator.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *