Acasă > Eveniment > Români arestați pentru trafic de arme

Români arestați pentru trafic de arme

DIICOT a analihat o reţea de traficanţi de arme, care se pregătea să alimenteze o organizaţie teroristă. Din gruparea de traficanţi făceau parte şi cetăţeni români. Ancheta a fost realizată împreună cu SRI şi autorităţile judiciare din SUA.

Mai mulţi membri ai reţelei de traficanţi au fost arestaţi în Muntenegru. DIICOT a anunţat că a efectuat o serie de percheziţii în Bucureşti.

“Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au participat în cooperare cu Direcţia Generală de Combatere a Criminalităţii Organizate, Serviciul Român de Informaţii, Direcţia Operaţiuni Speciale împreună cu autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii şi Muntenegru, la o operaţiune de amploare, în urma căreia s-a reuşit arestarea pe teritoriul statului Muntenegru a membrilor unei grupări formate din cetăţeni români şi străini care plănuiau livrarea de armament către o organizaţie teroristă. Procurorii D.I.I.C.O.T împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat în data de 16 decembrie mai multe percheziţii pe raza municipiului Bucureşti”, potrivit unui comunicat DIICOT.

Potrivit actului de acuzare, în perioada mai-octombrie 2014, românii au complotat pentru a vinde un întreg arsenal, care includea mitraliere și tunuri antiaeriene. Au negociat vânzarea cu trei surse care lucrau cu DEA (Departamentul antidrog al SUA), și care le-au spus că armele sunt pentru FARC și vor fi folosite împotriva Statelor Unite. Mai exact, pentru a doborî elicoptere și avioane americane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *