România a cucerit 8 medalii, la Campionatele Europene de Canotaj de la Szeged (Ungaria)

România ocupă locul 2 în clasamentul pe medalii la Campionatele Europene de Canotaj 2024, după Marea Britanie, dar înaintea Italiei, Norvegiei și Germaniei.

Țara noastră a participat la competiții cu 13 echipaje compuse din 36 de sportivi și a câștigat 8 medalii, dintre care 4 de aur, 2 de argint și 2 de bronz.

România  s-a impus în “proba regină” a canotajului, cea de 8+1 feminin (W8+).

Echipajul compus din Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Adriana Adam, Maria Lehaci, Mădălina Bereș, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Petreanu a făcut o cursă foarte bună și s-a clasat pe prima poziție, depășind echipajele din Marea Britanie și Italia.

De asemenea,  Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel au cucerit aurul la dublu rame feminin,  iar Andrei-Sebastian Cornea şi Marian Enache s-au impus la dublu vâsle masculin.

Tot aur  au  cucerit  tricolorele la dublu vâsle, categorie uşoară (Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc).

Argintul a fost câştigat la patru rame feminin (Mădălina Bereş, Maria Lehaci, Magdalena Rusu şi Amalia Bereş, precum si de Florin Arteni şi Florin Lehaci  la dublu rame masculin.

Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş au obţinut bronzul la dublu vâsle feminin.

Tot brons a cucerit  România la 8+1 masculin (Mihăiţă Ţigănescu, Ciprian Tudosă, Constantin Adam, Mugurel Vasile Semciuc, Florin Arteni, Sergiu Bejan, Ştefan Berariu, Florin Lehaci, Adrian Munteanu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *