România a făcut un pas mare spre Campionatul European

Naționala de polo pe apă a României a surclasat formația Marii Britanii cu scorul de 18-7 (3-2, 4-2, 6-2, 5-1), sâmbătă, în Bazinul Steaua din București, în prima manșă a barajului pentru Campionatul European de anul acesta, de la Budapesta.

Tricolorii au deschis scorul, dar britanicii, antrenați de fostul internațional român Andrei Iosep, au reușit să întoarcă scorul (1-2) și au jucat de la egal la egal cu echipa noastră în primul sfert, încheiat, totuși, în avantaj de România (3-2). Jucătorii pregătiți de sârbul Dejan Stanojevic au avut o revenire puternică și au înscris de cinci ori la rând, scorul ajungând în sfertul secund la 6-2. Oaspeții au încercat să mențină un scor strâns, dar în sfertul al treilea au dat semne că cedează pas cu pas, iar diferența de pe tabela de marcaj a luat proporții. Cel mai bun jucător al partidei a fost Nicu Diaconu, autor a 6 goluri.

Grație acestei victorii la 11 goluri, tricolorii au făcut un pas important spre turneul final al Campionatului European 2014 (14-27 iulie), returul de la Sunderland (1 martie) părând o simplă formalitate.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *