sâmbătă, 19 septembrie 2020
Acasă > Sport > România a ocupat locul 20 la Jocurile Mondiale SportAccord

România a ocupat locul 20 la Jocurile Mondiale SportAccord

România a ocupat locul 20 la Jocurile Mondiale de luptă SportAccord, care s-au încheiat sâmbătă la Sankt Petersburg, cu un bilanț de nouă medalii, una de aur, trei de argint și cinci de bronz.

Aurul a fost cucerit de Camil Dragoș Moldoveanu (ju-jitsu, Ne Waza +85 kg), argintul a fost câștigat de Marian Preda (box, cat. +91 kg), de scrimerul Tiberiu Dolniceanu (spadă individual) și de Traian Augustin Rus (wushu, sanda cat. 70 kg), iar medaliile de bronz au fost câștigate de Enver Amis (box, cat. 49 kg), Mona Lisa Ion (ju-jitsu, Ne Waza cat. 70 kg), Daniela Hondiu (sambo, cat. 56 kg), Alexandru Niță (savate, cat. 65 kg), Sorin Florea (lupte, pankration cat. 84 kg).

Sâmbătă, în ultima zi a competiției, Traian Augustin Rus a fost învins de rusul Ismail Aliev, în finala categoriei 70 kg la sanda, în concursul de wushu.

La scrimă, campioana europeană la spadă Ana Maria Brânză a ratat medalia de bronz, după ce a fost învinsă în finala mică de chinezoaica Xu Anqi cu 15-10. În sferturi, Brânză a învins-o pe Irina Embrich (Estonia), cu 15-11, dar a fost întrecută de unguroaica Emese Szasz cu 15-12, în semifinale.

Rusia a ocupat primul loc în clasamentul pe medalii, cu 47-20-26, urmată de Franța, 12-8-9, și Japonia, 11-5-4, dar România (locul 20) a reușit să se claseze înaintea unor țări precum Germania, Turcia, Spania, Australia etc.

România a participat cu 17 sportivi la competiție:

AIKIDO KIHON MIXT — sport demonstrativ (2 sportivi): Sorin Gabriel Despa, Daniela Oana Stan;
BOX (2): Enver Amis (cat. 49 kg), Marian Preda (cat. +91 kg);
SCRIMĂ (2): Ana Maria Brânză (spadă individual feminin), Tiberiu Dolniceanu (sabie individual masculin);
LUPTE (6): Luana-Cecilia Bodescu (grappling NoGi, cat. 58 kg), Andrei Dukov, Gheorghiță Ștefan (ambii lupte libere, echipă), Sorin Florea (pankration, cat. 84 kg), Liviu-Dănuț Ionescu (pankration, cat. 66 kg), Aurel Pîrtea (pankration, cat. 77 kg);
JU-JITSU (2): Mona Lisa Ion (Ne-Waza, cat. 70 kg), Camil Dragoș Moldoveanu (Ne-Waza, cat. +85 kg);
SAMBO (1): Daniela Hondiu (cat. 56 kg);
SAVATE (1): Alexandru Niță (cat. 65 kg).
WUSHU (1): Traian Augustin Rus (sanda cat. 70 kg).

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *