România a trimis ajutoare populației civile din Fâșia Gaza

O aeronavă cargo pusă la dispoziție de Comisia Europeană a decolat, miercuri-15 noiembrie,  de pe Aeroportul Internațional “Henri Coandă” București cu ajutoarele oferite de statul român Fâşiei Gaza.

Ajutorul oferit României populației grav afectate din zona de conflict s-a realizat pe cale aeriană, prin Comisia Europeana, cu sprijinul Direcţiei Generale Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene– EU Civil Protection & Humanitarian Aid-DGECHO.
Materialele oferite vor ajunge în Egipt, într-o locație prestabilită, loc unde organizațiile internaționale implicate, prin convoaie umanitare vor transporta bunurile către populația civilă afectată.
Departamentul pentru Situații de Urgență transmite că România continuă să-și onoreze angajamentele internaționale, rămânând un partener solidar statelor care se confruntă cu situații majore de urgență.

Reamintim că în data de 19 octombrie a.c., , la propunerea Departamentului pentru Situații de Urgență, premierul României, Marcel Ciolacu a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, fiind aprobată Hotărârea CNSU nr. 38, care prevedea acordarea de asistență internațională, cu titlu gratuit, pentru populația civilă afectată din Fâșia Gaza, ce constă în produse alimentare și articole de cazarmament, puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.
Sursa: DSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *