România a trimis echipamente medicale în India, țară grav afectată de pandemia de COVID-19

  •  
  •  
  •  
  •  
O aeronavă C-130 Hercules a Forțelor Aeriene Române a decolat ieri, spre Republica India, într-o misiune de asistență umanitară pentru transportul, în regim de urgență, de echipamente medicale pentru această țară, grav afectată de pandemia de COVID-19.
Ajutorul de urgență oferit de România constă în transferul cu titlu gratuit a unor echipamente medicale constând în: 80 de concentratoare, 75 de butelii de oxigen și 20 dispozitive de oxigenoterapie cu debit ridicat.

România se alătură, astfel, eforturilor europene și internaționale de a sprijini India, care se confruntă cu o situație dramatică pe fondul valului fără precedent de îmbolnăviri cu virusul SARS-CoV2.

Echipamentele medicale românești sunt printre primele care vor ajunge la New Delhi, în zilele următoare fiind programate transporturi de aparatură și medicamente și din partea altor state membre ale UE, în cadrul Mecanismului European de Protecție Civilă, activat recent la nivelul Uniunii Europene ca parte a eforturilor Team Europe.

,,Solidaritatea este cuvântul cheie în aceste vremuri dificile. Poporul român este alături de poporul indian. Guvernul României a răspuns imediat solicitării făcute de autoritățile Republicii India, transmisă prin Mecanismul european de protecție civilă, pentru acordarea de asistență internațională în contextul eforturilor de combatere a pandemiei COVID-19”, a spus secretarul de stat în Ministerul Apărării Naționale Simona Cojocaru.

Costurile Transportului pe ruta România-India vor fi suportate în proporție de 75% prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Instituit inițial în 2001 pentru a consolida răspunsul colectiv al Uniunii Europene împotriva dezastrelor naturale și în situații de criză, Mecanismul European de Protecție Civilă este menit a facilita, coordona și eficientiza reacția statelor participante în cazuri de urgență.

Sursa: Comunicat Ministerul Apararii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *