luni, 10 august 2020
Acasă > Sport > România, egal în Portugalia

România, egal în Portugalia

Cvatruplă campioană mondială, echipa națională masculină de handbal a României trăiește din amintiri, ajungând la un nivel despre care se spune, fără teama de a greși, că “mai rău nu se poate”! “Tricolorii” sunt nevoiți să dispute… calificări la calificări, pentru a mai spera să ajungă la marile competiții, fiind nevoiți să joace în prima fază a calificărilor pentru Campionatele Europene din… 2018 împotriva unor echipe care, practic, nu există în handbalul european, precum Kosovo sau Italia.

Pornită la un nou drum, sub comanda lui Aihan Omer, cel care a dus naționala la ultima mare competiție (turneul final al “mondialului” din 2011), naționala masculină nu are timp de pierdut, iar în aceste zile susține trei meciuri de verificare, în Portugalia, împotriva echipei similare lusitane. Fără câțiva jucători de bază, în special cei de la campioana HCM Constanța, lăsați să se odihnească la jumătatea unui sezon extrem de solicitant, echipa României a încheiat la egalitate, 23-23 (12-12), primul meci contra portughezilor, disputat în localitatea Pinhel, în cadrul “Torneio Inter Municipal do Vale do Côa”.

Gazdele au avut momente în care au condus chiar și cu patru goluri, însă românii au reușit să revină și să încheie meciul nedecis. România a pus primul gol pe tabelă, însă lusitanii au replicat și s-au instalat la conducere până spre finalul primei reprize: 3-1, 8-5, 10-7. Grație jocului eficient cu pivotul, acolo unde jucătorul campioanei HCM, Albert Cristescu, a făcut zile negre apărării gazdelor, România a revenit în joc, chiar a condus pe final de repriză (12-11), însă la cabine s-a intrat la egalitate. Startul reprizei secunde a fost fulminant pentru gazde, care conduceau cu 16-13, după doar trei minute de joc. Cea mai mare diferență s-a înregistrat până în minutul 40, 18-14 și 21-17 pentru Portugalia, însă oaspeții nu depun armele și o serie de trei goluri readuce echipa României în joc (20-21, min.52). Antrenorul portughez, Rolando Freitas simte pericolul și își cheamă elevii la time-out, însă la reluare tot românii sunt la cârma jocului, revenind la conducere, 23-21, când mai erau trei minute de joc! Gazdele reușesc să egaleze, 23-23, cu un minut și jumătate înainte de final, iar în ultimul minut fiecare echipă are șansa golului victoriei, însă tabela rămâne nemodificată. Rezultat final: Portugalia – România 23-23, un rezultat echitabil. Al doilea meci este programat astăzi, de la ora 17.00 (ora locală), la Meda. Meciul poate fi urmărit, în direct, pe ANDEBOL|tv.

Golurile echipei noastre au fost reușite de Ciprian Șandru 4, Dragoș Soare 3, Albert Cristescu 3, Denis Grigoraș 3, Daniel Bera 2, Cristian Fenici 2, Adrian Chiruț 2, Radu Lazăr 2, Dragoș Iancu 1, Răzvan Pavel 1.

Redactor: Paul Alexe

Sursa foto: fpa.pt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *