duminică, 9 august 2020
Acasă > Eveniment > România, în Liga Navală a Statelor Unite

România, în Liga Navală a Statelor Unite

Liga Navală a Statelor Unite va avea un organism reprezentativ și la Constanța. Consiliul din România fost admis în mod oficial printre partenerii Ligii Americane. Această organizație civilă are în componență peste 60.000 de membri și 270 de consilii la nivel mondial, ce promovează politici militare americane și este coordonată de ofițeri în retragere din Marina Statelor Unite.

România reprezintă un important partener strategic al Ligii Navale datorită poziției geografice avantajoase și a deschiderii pe care o are la Marea Neagră. Organismul din România este primul consiliu permanent din Europa de Est și Centrală și va juca un rol principal pentru regiunea Mării Negre.

“Aceasta este o locație strategică în lume. România dispune  de unul dintre cele mai importante porturi maritime și totodată de importante căi navigabile. Una dintre principalele misiuni ale ligii navale este de a instrui lumea în privința importanței pe care o are puterea maritimă și felul în care se poate colaborea pe liniile de transport maritim  cu Statele Unite sau România .  Industria maritimă este foarte importantă pentru economia acestei țări. Este necesar să avem un astfel de Consiliu aici care poate interacționa cu comunitatea locală. Poate găzdui de fapt și nave militare americane și personal militar american când vin să viziteze zona”, a afirmat James Offutt, președintele NLUS.

“Consiliul România și Liga Navală a Statelor Unite au devenit parteneri a unei largi comunități ce se ocupă de navigația în jurul întregii lumi”, a spus Nicholas Hayes, președinte NLUS – Regiunea Europa.

Membrii Consiliului din Român au depus jurământul de colaborare eficientă cu Liga Navală a Statelor Unite, în fața oficialilor americani și europeni. Membrii din țara noastră și-au propus să aducă un plus de valoare în toate acțiunile ligii pentru a demonstra că România este un colaborator de nădejde.

“Este o cinste, o mândrie, o onoare deosebită pentru noi, că azi (n.r.-vineri), la Constanța, NLUS deschide Consiliul România. Cred că am greși dacă am aborda acest eveniment drept unul izolat. El face parte dintr-o pluralitate de evenimente dense și importante, prin care SUA, partenerul strategic al țării noastre le inițiază și le dezvoltă de o bună perioadă de timp. Am primit permanent sprijin din partea SUA, care sădesc încredere în sufletele partenerilor și demonstrează că ne sunt alături în momentele delicate. Este o oportunitate extraordinară oferită țării noastre. Alături de SUA, putem arăta valența noastră maritimă și putem aduce un plus de valoare acestei organizații”, a susținut Felix Stroe, președinte onorific al Consiliului NLUS România.

Liga Navală a Statelor Unite datează de 112 ani iar membrii acesteia și-au îndreptat atenția în mod deosebit asupra instruirii populației despre importanța pe care o are puterea maritimă.

Redactor: Ana-Maria Stancu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *