România, pregătită să ofere sprijin Australiei

  •  
  •  
  •  
  •  

Incendiile devastatoare din Australia au pus pe jar autoritățile din întreaga lume. La nivelul Uniunii Europene a fost activat Mecanismul de Protecție Civilă, ca urmare a flăcărilor generalizate din Australia.

”Centrul de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene a lansat (…) un apel către Statele Membre pentru a comunica în cel mai scurt timp posibil resursele pe care le pot pune la dispoziție pentru a fi dislocate în vederea intervenției în Australia.”, a informat Ministerul Afacerilor Interne din România.

Instituția de la București a dat curs apelului lansat la nivel european. Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a adus la cunoștința Premierului  României solicitarea Centrului de Coordonare a Răspunsului în Situații de Urgență al Uniunii Europene care a dispus transmiterea informațiilor referitoare la resursele umane și logistice care pot fi pregătite pentru dislocarea în Australia.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a fost informat cu privire la resursele de care dispune țara noastră și a transmis ca, în urma solicitărilor România să ofere ajutor în cel mai scurt timp.”, a mai informat Ministerul Afacerilor Interne de la București.

Ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, la nivelul Blocului Comunitar va fi constituită o rezervă de forțe de intervenție și salvare în caz de dezastre, pusă la dispoziție de țările care dețin capacități în domeniu, pe care oficialii australieni o pot accesa în totalitate sau parțial, în funcție de necesități și de evoluția situației din acest stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *