duminică, 27 septembrie 2020
Acasă > Diverse > România se află printre primele țări care au propus filme la cea de-a 86-a ediţie a premiilor Oscar

România se află printre primele țări care au propus filme la cea de-a 86-a ediţie a premiilor Oscar

România şi Ungaria sunt primele ţări care şi-au anunţat propunerile pentru cea de-a 86-a ediţie a premiilor Oscar, la categoria cel mai bun film într-o limbă străină, potrivit IndieWire.

Propunerea României la premiile Academiei Americane de Film, anunţată la sfârşitul lunii iulie, este ‘Poziţia copilului’, în regia lui Călin Peter Netzer. Filmul a fost distins la începutul anului cu Ursul de Aur la Berlin.

Propunerea Ungariei este filmul ‘A nagy Füzet’ (‘The Notebook’), în regia Janosz Szasz.

Academia Americană de Film va anunţa în luna octombrie lista completă a filmelor eligibile pentru nominalizare. Nouă finaliste din zeci de ţări vor fi incluse pe lista scurtă, din care, la mijlocul lunii ianuarie, vor fi alese cele cinci filme nominalizate.

În 2012, un număr record de 71 de ţări şi-au înaintat propuneri către Academia Americană de Film. Câştigătorul ultimei ediţii a premiilor Oscar la categoria cel mai bun film într-o limbă străină este ‘Amour’, de Michael Haneke.

Propunerea României de anul trecut, ‘După dealuri’, de Cristian Mungiu, a fost selectat pe lista scurtă de nouă filme, însă nu a reuşit să intre printre cele cinci nominalizări finale.

Compania Beta Cinema, care gestionează vânzările internaţionale ale filmului ‘Poziţia copilului’, se află în negocieri pentru încheierea unui acord de distribuire a lungmetrajului regizat de Călin Peter Netzer în Statele Unite ale Americii, a relatat luni publicaţia Variety.

Sursa: Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *