luni, februarie 17, 2020
Acasă > Social > România, sub atenționări de caniculă. Cod galben și Cod portocaliu în vestul țării

România, sub atenționări de caniculă. Cod galben și Cod portocaliu în vestul țării

Meteorologii ne atenționează că vom avea parte de un nou val cădură, care se va extinde și se va intensifica treptat.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, astăzi,  noi avertizări de caniculă, valabile în următoarele două zile.

Potrivit ANM, mâine, 9 august, în Banat, Crișana, sud-vestul Transilvaniei și al Olteniei, vremea va fi caniculară și disconfortul termic în accentuare.

Va fi în vigoare o atenționare Cod galben de temperaturi caniculare în nouă județe: Satu Mare, Bihor, Arad, Alba, Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj.

În aceste zone, indicele temperatură-umezeală va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unități și local îl va depăși ușor.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade și, izolat, în Câmpia de Vest, vor atinge 38 de grade, iar minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

Specialiștii ANM mai spun că joi, 10 august, va fi în vigoare o avertizare Cod portocaliu de căldură și disconfort termic accentuat, în județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor.

În zonele joase de relief din vest și local din centru și sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși pragul de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 37 și 39 de grade.

Tot pe 10 august, 13 județe din jumătate de vest a țării se vor afla sub Cod galben de caniculă.

În Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei și în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35 și 37 de grade.

ANM atenționează că valul de căldură va persista până spre sfârșitul săptămânii, iar în zonele de munte, îndeosebi din nord-vestul teritoriului, pe arii restrânse în timpul după-amiezelor vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *