vineri, 18 septembrie 2020
Acasă > Social > România trece la ora de iarnă

România trece la ora de iarnă

România trece la ora de iarnă. În acest weekend ora 4:00 va deveni ora 3:00. Mersul trenurilor nu va avea de suferit, însă vor fi câteva modificări la plecarea garniturilor din gări odată cu trecerea la ora Europei Orientale.

În noaptea de 25 spre 26 octombrie, România trece la ora de iarnă. Trenurile vor pleca din gări după ora oficială de vară până la ora 4 dimineaţa.

Trenurile aflat în mișcare la acea oră vor staționa într-o gară stabilită anterior. Ele își vor continua apoi drumul după noua oră a Europei Orientale.

În cea mai lungă noapte a anului, românii se vor putea odihni în plus. Psihologii avertizează că scurtarea zilei poate predispune spre depresie sau alte afecțiuni.

“În principiu, noi, oamenii suntem mult mai activi pe timpul zilei. Activitatea creierului este mult mai prezentă în timpul zilei. Ziua se scurtează, dar se mărește noaptea, ceea ce este un avantaj pentru a ne odihni. Atunci când ne odihnim mai mult suntem mai echilibrați, pentru că somnul este extrem de important pentru starea noastră psihică. Depinde doar de psihicul nostru cum anume știm să ne motivăm pozitiv și să gândim bine pentru noi și pentru starea noastră de bine”, ne-a declarat Cristina Gemănaru, psiholog.

România se află în fusul orar 2, iar perioada dintre lunile octombrie şi martie este denumită ,,timpul legal român”. Ţara noastră a aderat la convenţia europeană în anul 1997.

Redactor: Bogdan Bolojan

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *