România va fi gazda Campionatului European de taekwondo WTF pentru cadeţi şi paralimpici

  •  
  •  
  •  
  •  

România va fi gazda Campionatului European de taekwondo WTF pentru cadeţi şi paralimpici, care va fi organizat în perioada 21-25 august 2013, la Sala Polivalentă din Bucureşti.

Competiţia rezervată luptătorilor paralimpici (persoane cu diverse grade de handicap la membrele superioare), la care vor participa sportivi din 11 ţări, va avea loc miercuri, 21 august, fiind organizată de Federaţia Română de Taekwondo WTF, sub patronajul Forumului Mondial de Taekwondo (World Taekwondo Federation).

Campionatul European de Taekwondo pentru cadeţi, ediţia a V-a, se va desfăşura în perioada 22-25 august, cu participarea a aproximativ 400 de sportivi din 41 de ţări.

Evenimentele vor fi onorate de prezenţa a numeroase personalităţi marcante la nivel sportiv internaţional, printre care Athanasios Pragalos, preşedintele ETU, Kalamaddin Heydarov, vicepreşedintele WTF, Aleksandr Şlicikov, preşedintele EPTU.

De asemenea, şi-au anunţat participarea o serie de personalităţi ale vieţii culturale şi sportive din Romania cât şi din conducerea Ministerului Tineretului şi Sportului, a Primăriei şi Prefecturii Bucureşti.

Taekwondo este un sport practicat de peste 2000 de ani în partea estică a Asiei. Odată cu dezvoltarea activităţii sportive din ultimii ani, el a căpătat o aderenţă deosebită la nivel mondial. Având statut de disciplină sportivă olimpică din anul 2000, în cadrul Jocurilor Olimpice de vară, este practicat la nivel mondial de aproximativ şapte milioane de sportivi în regim de performanţă.

Forumul Mondial de Taekwondo (World Taekwondo Federation) înregistrează în prezent un număr de 207 membri federaţii naţionale, iar la nivel european (European Taekwondo Union) are înregistrate 49 de federaţii naţionale.

Sursa: Agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *