sâmbătă, noiembrie 16, 2019
Acasă > Economie > Românii cu credite în franci elvețieni mai au de așteptat! CCR amână luarea unei decizii privind legea conversiei creditelor

Românii cu credite în franci elvețieni mai au de așteptat! CCR amână luarea unei decizii privind legea conversiei creditelor

franci-elvetieniCurtea Constituțională a României a stabilit, astăzi, data de 18 ianuarie  pentru a lua o decizie legată de Legea conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul de la data contractării creditelor.

Proiectul votat luna trecută de Parlament a fost atacat la Curte de Guvern. Cabinetul Cioloș susţine conversia pentru românii aflaţi în dificultate, dar spune că legea adoptată de Parlament ar putea fi speculată.

Executivul menționează că legea nu este “suficient de precisă şi de previzibilă'” și ar încălca principiul neretroactivităţii.

Guvernul invocă acte normative ale Uniunii Europene care stipulează că “statele membre pot să reglementeze mai în detaliu împrumuturile în monedă străină, condiţia fiind ca o astfel de reglementare să nu fie aplicată cu efect retroactiv”.

Reamintim că sesizarea a fost făcută de Cabinetul Cioloș în luna octombrie, după adoptarea de către Parlament a legii care prevede conversia creditelor în franci elveţieni la cursul de la data acordării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *