vineri, 14 august 2020
Acasă > Social > Românii vor beneficia de tratament în Turcia pentru anumite patologii

Românii vor beneficia de tratament în Turcia pentru anumite patologii

Ministerul Sănătății informează că România şi Turcia vor promova cooperarea în domenii precum întărirea sistemelor de sănătate, încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar, medicamente, produse farmaceutice şi aparatură medicală, management spitalicesc, sănătate publică şi sistemul de medicină de familie, geriatrie şi gerontologie, organizarea serviciilor de medicină de urgenţă.

Executivul a aprobat, săptămâna trecută, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.

Cele două state vor coopera prin schimb de informaţii, schimb de delegaţii şi specialişti în sănătate, precum şi prin încurajarea participării specialiştilor la conferinţe şi întâlniri ştiinţifice organizate.

Va fi înfiinţat un Comitet mixt de lucru, care se va întâlni periodic pentru a stabili priorităţile de cooperare şi a evalua periodic activităţile din cadrul acestei cooperări.

“Era absolut necesar ca acordul Romaniei cu Turcia în domeniul sănătăţii să fie adaptat la nevoile de servicii medicale de astăzi. Pacientul român se află în centrul politicilor promovate de Ministerul Sănătăţii. Această colaborare va viza în special pacienţii români cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani care vor beneficia de tratament în Turcia pentru anumite patologii”, a subliniat ministrul Sănătății, Sorina Pintea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *