luni, februarie 24, 2020
Acasă > Social > Românii vor fi despăgubiți în cazul în care compania de gaze nu răspunde la reclamații!

Românii vor fi despăgubiți în cazul în care compania de gaze nu răspunde la reclamații!

Operatorii din sectorul de distribuție și transport al gazelor naturale vor plăti despăgubiri dacă nu răspund la reclamațiile și sesizările solicitanților, persoane fizice sau firme, a declarat joi președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț.

“În ședința de astăzi a Comitetului de Reglementare am hotărât să aprobăm standarde de performanță pentru activitatea de distribuție a gazelor naturale și de transport al gazelor naturale, astfel încât dacă nu se răspunde unui solicitant, la o sesizare, la o reclamație în termenul stabilit de către noi, asta însemnând 15 zile, 30 de zile sau 60 de zile, în funcție de solicitare, atunci operatorul de distribuție sau de transport este obligat să plătească o compensație în bani solicitantului. Aceste compensații variază de la importanța solicitării, de la un nivel de 50 de lei cu o suprataxare pentru fiecare zi de întârziere, până la câteva mii de lei în cazul operatorului de transport”, a afirmat președintele ANRE.

În România există în prezent 300.000 de reclamații în medie pe an din partea consumatorilor casnici privind sectorul gazelor naturale. De asemenea, reprezentantul autorității spune că racordările la rețeaua de distribuție gaze naturale, atât pentru firme, cât și pentru persoanele fizice, vor dura până la 90 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *