marți, 22 septembrie 2020
Acasă > Politica > Romii au partid

Romii au partid

UNPR încheie protocol cu proaspătul partid al romilor, pentru susţinerea premierului Vctor Ponta în alegeri.

Protocolul va fi semnat de secretarul general al Uniunii, Neculai Onţanu şi de preşedintele PADR, Dorin Cioabă. Autointitulatul rege internaţional al romilor, Dorin Cioabă, a anunţat, vineri, că Partidul Alianţa Democrată a Romilor (PADR), primul partid politic al romilor, a fost înregistrat, existând o sentinţă definitivă în acest sens de la Tribunalul Bucureşti.

“Am avut foarte mari probleme cu partidele parlamentare sau tradiţionale pentru că nu au acceptat membri din rândul comunităţii noastre de romi sau, dacă i-au acceptat, doar la nivelul de simplu membru. Nu există oameni din comunitatea de romi puşi în anumite funcţii, făcând excepţie unii care s-au dezis de naţionalitatea lor”, a susţinut Dorin Cioabă.

El a afirmat că ar fi vrut să aibă un candidat propriu pentru alegerile prezidenţiale chiar dacă nu cu şanse reale, dar ca un botez al partidului, pentru a vedea dacă romii dau votul acestui nou partid.

“Oferta politică este cea mai slabă care a fost vreodată. Vedem politicieni care se deghizează în măscărici, îşi pun cască. Fac referire la doamna Udrea, nu ştiu la ce o ajută dacă va ajunge la Cotroceni, poate să nu arunce oamenii cu pietre, cu sticle. Nici ceilalţi candidaţi nu vor să prezinte un program politic. Domnul Tăriceanu nu vine cu nimic care să ajute romii. Domnul primar Iohannis nici atât, el e atât de sus că n-are ochi pentru comunitatea de romi”

Actele de înregistrare a Partidului Alianţa Democrată a Romilor  au fost depuse în 8 aprilie la Tribunalul Bucureşti iar la această oră nou înființata organizație politică are filiale în toate orașele importante din țară.

Redactor: Andreea Barbu.

Sursă foto: realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *