Rompetrol – investiții la Spitalul Județean Constanța

Rompetrol în parteneriat cu Asociația Dăruiește Aripi a realizat două proiecte de modernizare a blocului post-operator obstetrică-ginecologie și, respectiv, a unității de primiri urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța. Investiția totală se ridică la suma de 756.000 lei, din care Rompetrol a contribuit cu 456.000 lei (100.000 USD), iar Asociația cu 300.000 lei.

 

Spitalul Județean Constanța deservește o populație de aproximativ 1 milion de locuitori din zona Dobrogei.

“Sănătatea comunităților din care facem parte este și preocupărea  noastră  susținem de peste 15 ani  proiecte de sănătate pentru servicii medicale de calitate. În Constanța derulăm proiecte de educație, sociale, de protecția mediului și sănătate, atât în mediul urban cât și rural” – Zhanibek Nugertayev, GM – Rompetrol Downstream.

Salonul post-operator din secția de obstetrică-ginecologie are 9 paturi cu reglare electrică și a fost dotat de Asociația  Dăruiește Aripi cu monitoare și mobilierul medical, iar secția va dispune și de un electrocardiograf, un defibrilator, un injectomat și un aspirator de secreții. De asemenea, s-au montat 4 dispozitive de dezinfecție cu lumina UVC. Peste 5000 de paciente se internează în secție anual, cu diferite patologii, în timp ce peste 700 necesită intervenții chirurgicale.

În cadrul unității de primiri urgențe Rompetrol a susținut lucrările de reabilitare pe o suprafață de peste 600 mp, și amplasarea unui covor PVC antibacterian, la standardele actuale din domeniu, care să reziste în timp și să ofere condiții optime sanitare.

“Am sprijinit până acum 24 din secțiile Spitalului Județean Constanța cu investiții de peste 4 milioane de euro. În ultimele luni ne-am implicat și în modernizarea Clinicii de Obstetrică-Ginecologie. Pentru prima oară în istoria spitalului această clinică beneficiază de un compartiment postoperator modern. Femeile din Constanța și județele învecinate primesc astfel îngrijiri în cele mai bune condiții. Anual mai mult de 5000 de paciente cu diferite patologii se internează aici, dintre care peste 700 necesită intervenții chirurgicale și îngrijire postoperatorie”, a declarat Alina Pătrăhău, fondator și Președinte al Asociației Dăruiește Aripi.

Anual, compania investește peste 500.000 USD pentru proiecte la nivel local, prin diferite parteneriate cu asociații, unități medicale, școli și autorități locale. În judeţul Constanţa compania mai are în derulare și alte proiecte cum ar fi reabilitarea locuințelor protejate din Lazu, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și protecția copilului (DGASPC), iar la Năvodari urmează inaugurarea unității de radiologie, a laboratoarelor de imunologie si microbiologie, precum și un proiect nou de dotare cu aparatură a cabinetului de ginecologie din cadrul centrului medical multifuncțional. În comuna Corbu, Rompetrol a facilitat, în cursul acestui an,  modernizarea unui cabinet de oftalmologie cu toată aparatura necesară pentru consultații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *