Rompetrol, locul 4 în topul celor mai mari companii din România

  •  
  •  
  •  
  •  

Rompetrol Rafinare s-a clasat pe un meritoriu loc 4, in topul celor mai mari companii din România, cu o cifră de afaceri de 14,7 miliarde de lei.

Aproape 45% din cifra de afaceri a tuturor societăților nefinaciare din România este realizată de cele mai mari 700 de companii din țara noastră. Cel puțin așa arată datele pentru anul 2019 care au fost furnizate de studiul anual intitulat “Condiţiile de business din România”  și realizat de KeysFin.

Anul trecut, cifra de afaceri a companiilor nefinanciare din România a ajuns la 1.565 miliarde de lei.

Împreună, primele 10 companii ale clasamentului realizat de specialiștii de la KeysFin au avut în 2019 o cifră de afaceri de 141 miliarde de lei, reprezentând peste 9% din total.

“Analiza de faţă reflectă perfect mediul de business efervescent de anul trecut, însă, în 2020, cifrele vor fi foarte diferite, reducându-se decalajul între principalele sectoare de activitate.”

Specialiștii avertizează că e momentul ca toţi actorii implicaţi să acţioneze mai clar pentru ca producţia locală să nu intre într-un con de umbră.

”Aşa cum am mai atras atenţia până acum, o economie bazată pe consum nu e sustenabilă, iar forţa de muncă locală are expertiza necesară pentru a migra spre alte domenii conexe, atâta timp cât există viziune din partea antreprenorilor şi susţinere din partea statului.”

Mai mult, studiul de faţă a devenit o resursă importantă de date şi statistici despre economia locală pentru sute de companii prezente în România sau care intenţionează să investească în ţara noastră, întrucât oferă o perspectivă de ansamblu, identificând principalele oportunităţi, riscuri şi tendinţe din piaţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *