Romsilva. Mii de hectare de păduri, afectate de fenomenele meteo extreme

  •  
  •  
  •  
  •  
Foto: Romsilva

Fenomenele meteo extreme de la inceputul acestei luni au afectat in total 98.000 de hectare paduri de stat administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, dupa o prima evaluare a pagubelor fiind identificat un volum al arborilor doborati de vant de circa 748.000 metri cubi.

”Din acestea, pe o suprafata de 1.058 de hectare s-au inregistrat doboraturi in masa, volumul estimat al pagubelor fiind de circa 290.000 metri cubi.
Cele mai mari doboraturi au fost inregistrate in padurile de stat administrate de Directia Silvica Mures, cu un volum de 208.000 metri cubi si o suprafata de 12.590 hectare, urmata de Directia Silvica Arges, cu un volum al doboraturilor de vant de 152.000 metri cubi si o suprafata de 4.057 hectare, si Directia Silvica Prahova, cu pagube de 145.000 metri cubi si 10.165 hectare afectate de fenomenele meteorologice inregistrate incepand cu 4 februarie a.c.
Pagube insemnate in padurile de stat au fost inregistrate si pe raza directiilor silvice Bacau, Covasna, Harghita, Covasna, Maramures, Neamt si Suceava.
De asemenea, in padurile aflate in alte forme de proprietate si administrate de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva s-au inregistrat, in total, doboraturi de vant pe 19.524 hectare, cu un volum total al arborilor doborati de 253.000 metri cubi.
In prezent se desfasoara lucrarile de intocmire a documentelor tehnice in vederea exploatarii cu prioritate a arborilor doborati, pentru a asigura conditiile ca suprafetele afectate sa fie reimpadurite intr-o perioada de maxim doi ani.
Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri aflate in proprietatea publica a statului roman, aproximativ 48% din totalul padurilor la nivel national, si asigura servicii silvice pentru circa 1 milion de hectare paduri aflate in alte forme de proprietate”, se arată într-un comunicat Romsilva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *